Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2019 11:27 - Страхът може да бъде наш съюзник и учител
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 2622 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Страхът има своята съществена роля в нашия живот. Той ни пази от опасностите и очертава границите на възможностите ни. Страхът е дълбоко вграден в нашия мозък. Страхът може да бъде неприятен, дори парализиращ, но понякога, ако го игнорираме напълно може да се окаже най-голямата глупост която може да сътворим. Страхът е отчасти и плод на въображението ни, тъй че може да възникне и в отсъствието на нещо страшно. Луната. Тази карта ни казва още, че страхът може да бъде наш съюзник и учител.

image

Карта Таро за деня - Луната Тълкуване според: Таро на Друиди и Уйка Колода: Таро на Друиди и Уйка Изтеглена: в нормално положение Луната (ХVIII Аркана)

image

КЛЮЧОВИ ДУМИ Психична будност, Мечти, Въображение, Отдръпване, Изправяне срещу страха, Дълбоко разкритие на женските тайнства Изпълващият се полумесец на луната грее в небето. Морето отразява бледата му светлина. На преден план морски рак влиза във водата. Зад него два изправени камъка оформят врата вход. Това са камъните-врата от картата на Върховната Жрица, но сега ги виждаме от другата страна, откъм морето. Между плажната ивица и камъните стоят вълк и куче и вият срещу луната. Неравен път от брега минава между двете животни и камъните и се скрива между хълмовете на далечния хоризонт. Двата камъка представят Вратата на Страха, която води към прераждането. Вълкът и кучето са пазители на Прага, а също и потенциални съюзници и водачи в другия свят, който лежи отвъд вратата.
image


Значение на Луната: Пътеката на живота често е тясна и стръмна, но колкото по-дълбоко навлизаме в тайните на съществуването, толкова по-богати са отплатите. И все пак, дори и да сме се придвижили много напред, винаги можем да паднем жертва на заблуди и илюзии. Това обаче не е причина да отстъпим. Страхът има своята роля. Той ни пази от опасностите и очертава границите на възможностите ни. Тази карта ни казва още, че страхът може да бъде наш съюзник и учител. Кучето и вълкът вият, извили врат срещу луната и за да се мине покрай тях, се изисква смелост. Смелост се иска и за да се продължи по-нататък през вратата по този самотен, скалист път, който води до назначение, което не можем да видим. Но ако имаме смелостта да минем, ще открием, че кучето и вълкът са наши съюзници, водачи в другия свят, които ни показват пътя и ни пазят.
image


Тълкуване: Промяна, въображение, творчество. Понякога обърнатата позиция на тази карта може да означава мъчително емоционално придвижване напред. Възможно е да изпитвате чувство на самота и изолираност. Но не забравяйте, че числовият двойник на картата е IХ Отшелникът. Дори и да ви се струва, че сте сами, Отшелникът е с вас като ваш вътрешен водач. Неговият приятел – вълкът, винаги е готов да ви помогне и защити. Подобно на луната животът ни има своите фази и чувствата на самота и объркване ще се сменят с други, когато фазата на тези преживявания стигне до своя естествен завършек. Картата може да означава още време на промяна или проникване на материал от безсъзнателното в съзнанието. Символ на това проникване е появяващият се от водите морски рак. Възможно е подобно нахлуване да ви разтревожи, но може и да ви помогне в творческата работа. Не забравяйте, обратното на страха е вярата и увереността. Ако се оставите да бъдете водени от вярата, бързо ще излезете от страха и ще се почувствате по-силни и благословени от Богинята. Освен всичко останало Звездата е картата на въображението, фантазията и виденията, както и на творческата работа, движена от тези сили. Нагласата ви да вярвате в съчетание с аналитичните ви възможности ще ви позволи да използвате качествата на Луната по най-резултатния начин в живота си. ПОСЛАНИЕТО НА ЛУНАТА Е: Страхът е мощен съюзник и учител. Ако преминеш през вратите на страха, ще стигнеш царството на Богинята, която ще те благослови с вътрешно виждане.

image
Обратно тълкуване: КЛЮЧОВИ ДУМИ Объркване, Фантазия, Депресия, Злоупотреба със същността, Скрити трудности

image

https://web.facebook.com/Таро-78-тайни
http://taro.viastars.com/index.html
http://www.taro78secrets.viastars.com/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3713220
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930