Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2019 20:48 - Ново постижение на западната извратеност
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6854 Коментари: 18 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Родител 1 и родител 2: тъжно, грозно и противно

  Автор: Марен дьо Вири, “Фигаро”


15.02.2019 15:05   5273 преглеждания 16 коментар/а
Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща и това понятие, колкото богато, толкова и дълбоко, е вкоренено в моята култура. Не виждам защо хомосексуалните двойки родители да ми забраняват да се наричам баща. Аз естествено искам да живея в мир в Републиката, стига да не ми налагат терминология, която не е нито моя, нито на огромното мнозинство от французите. А точно такъв е случаят с този идиотски закон.

 

image 

 

Това е грозно и тъжно, смъртоносно и антирепубликанско, безполезно и объркано, подбуждано от безразсъдни малцинства, чието главно умение е сплашването, и няма нищо общо с изразяването на общата воля. Това е замяната, гласувана във вторник от Националното събрание, на думите “баща” и “майка” от “родител 1” и “родител 2” в училищните формуляри.


Това е грозно: просто родител 1 и родител 2 е много по-малко красиво от баща и майка. Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща и това понятие, колкото богато, толкова и дълбоко, е вкоренено в моята култура. Вероятно това е най-дълбокият корен на моята култура, първият от моите културни ориентири, най-старият, най-основополагащият: 


аз съм син, имам баща и майка, аз съм баща, имам деца.

 

Аз ли съм единственият или всички бащи са като мен? Кои са тези депутати, които преименуват в безкрайно по-малко дълбока, забавна, прекрасна и тържествена моята роля спрямо децата ми и убиват правилната дума, за да обозначат мястото ми в семейството?

 

 

Родител 1, родител 2 е безвкусно, противно, административно, 

 

изглежда сякаш излязло от номенклатура на Националния институт по статистика и икономически изследвания, която претендира да влезе в съкровищницата на речника. Този абсурден дублет превръща един административен формуляр в нова концепция на макроновите власти за произхода на човешкия живот на детето. Формулярът се опитва да стане плът, да създаде живот с подкрепата на народните представители.

 

Ясно разбирам, че за един формуляр винаги е било много тъжно да остане изолиран в ролята си на формуляр: доколкото се отнася до мен, аз отказвам да му придам божественото достойнство, за което претендира. Но ето народното представителство срещу мен, което иска да стане също толкова значимо като основополагащите митове, Природата, Библията. То решително преименува произхода… 

 

Кога да очакваме литургията на Центъра за регистрация и ревизия на административни форми, канона на Съюза за възстановяване на вноските за социално осигуряване и семейни помощи, космическата сага на партия “Република напред!”? Необразоваността, безразсъдността, мерзостта и нетърпимостта, нужни, за да се стигне дотам, ще останат в летописите като най-ниската точка на парламентарния живот.

 

Това е тъжно и антирепубликанско: 

 

огромното мнозинство от децата, включително и децата на разведените родители, се радват да имат баща и майка, които ги отглеждат и закрилят, обичат, уважават и ги смятат за късмет и дар. Фактът, че някои деца са в положение, при което онези, които ги закрилят и отглеждат не са двойка, състояща се от баща и майка, не отнема на майката и бащата правото да бъде назован правилно и точно статутът им спрямо техните деца. 

 

Смисълът на общия интерес е случаите на хомосексуално родителство, които са малцинство, да бъдат третирани с уважение, учтивост и зачитане, а не мнозинството да не бъде назовано, да изчезне, да бъде заменено. Защото какво конкретно ще се случи, когато се попълва формулярът? Повече няма да имаме право да се наричаме баща или майка. 

 

Не виждам защо хомосексуалните двойки родители да ми забраняват да се наричам баща.

 

Както и не виждам защо да не могат да запишат децата си в училище, упоменавайки се като “родител”.

 

Аз естествено искам да живея в мир в Републиката, стига да не ми налага терминология, която не е нито моя, нито на огромното мнозинство от французите. А точно такъв е случаят с този  

 

идиотски закон.

 

Това е закон на изключване на мнозинството по един фундаментален въпрос; това е шедьовър на агресивната абстракция, типична за войнствения дух на пълно отричане на реалността. Ефектът е незабавен: тази поправка нервира, разделя, презира.

 

Защото ако училището не ме смята за баща, защо да му поверявам детето си?

 

Именно като баща аз поверявам детето си на училището на Републиката. 

 

По този въпрос народните представители имаха отлична възможност да оставят на администрацията грижата да отвори формулярите си за нови ситуации, възможно най-тактично и умело. Но ето че желанието да робуват на духа на времето доведе до този вот, който ще остане като нова битка, спечелена от войнствената глупост, дълбокия цинизъм и интелектуалното объркване срещу срещу общия интерес. 

 

Авторът, Марен дьо Вири, е френски писател и литературен критик.

 

Превод от френски: Галя Дачкова

http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/roditel-1-i-roditel-2-tyzhno-grozno-i-protivno?fbclid=IwAR3MpmtPcwYOo10UgeTmCTCL9dOHyFhDAHJ11Z24g9fbYY77uEDpXjoZPpI




Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/roditel-1-i-roditel-2-tyzhno-grozno-i-protivno?fbclid=IwAR3MpmtPcwYOo10UgeTmCTCL9dOHyFhDAHJ11Z24g9fbYY77uEDpXjoZ
15.02.2019 21:02

Ханибал Барка на 15.02.2019 в 16:02
Съгласен съм с всяка запетайка в този текст. Евроболшевизмът започва да взима застрашителни размери. Ей такива закони и безумни тези, които искат да дават безсмислени поправки на агресивните малцинства, които са против здравия разум и против сърцевината на обществото, обръщат нормалните в генетично и интелектуално отношение хора, в ненужно крайни. Природата ни е показала за милиони години, кои са нормалните отношения, науката ни показа, че хомосексуализмът е генетично обусловен и ние го приемаме. Не искам неуважение и насилие срещу такова хора, но не искам и всеки втори филм да дъвчи техните душевни проблеми, не искам хетеросексулните ми деца да бъдат дискриминирани по конкурси, които се печелят не за можене, а само защото някой е гей. Не искам и закони, които отричат самата същност на обществото да бъдат променияни.
Роман на 15.02.2019 в 16:04
Много силно и много човешко изказване. Забележителна проява на здрав разум, от който политическите елити все повече се отдалечават. Браво на Галя Дачкова и "Гласове" за тази публикация!
FuckEU на 15.02.2019 в 16:47
В България обаче има милиони гумени глави, които се радват на всичко наложено от Мюсюлмано-Джендърското съюзче и с радост ще приемат да са родител 1 , 2 3 или 4, само и само да докажат, че обичат евро-атлантическите ценности, каквото и да означава това.
цитирай
2. merlin68 - "Не виждам защо хомосексу...
15.02.2019 21:19
"Не виждам защо хомосексуалните двойки родители да ми забраняват да се наричам баща."
Щом е допуснато хомосексуалната двойка да бъдат родители, то естествено е да няма вече бащи и майки, от първото логически следва второто.
цитирай
3. kvg55 - mt46,
15.02.2019 21:30
Човечеството престъпва естествените граници и ще бъде наказано.
цитирай
4. germantiger - корекция, драги Марине
15.02.2019 21:34
НЕ ЗАПАДНА ИЗВРАТЕНОСТ

А ВОЙНА ПЪРВО СРЕЩУ ЗАПАДА

именно западните народи са първите жертви, не "вие" на изток

именно срещу западните народи се води борба и "вие" от изток със своята миграция също ги ликвидриате не само демографски, но и културно
цитирай
5. ikra - Привет, друже!
15.02.2019 21:52
Наистина е оскърбително РОДИТЕЛ 1 и РОДИТЕЛ 2...
Всички ние имаме родители - баща и майка, след което и самите ние сме родители и желаем така да бъдем наричани и не с номерация. Поздрави за прекрасния подбор на постинга и разбира се превода, който е направен!
---------------------------------------------
Само едно не успях да разбера, касаещо коментара ти:
"В България обаче има милиони гумени глави, които се радват на всичко наложено от Мюсюлмано-Джендърското съюзче и с радост ще приемат да са родител 1 , 2 3 или 4, само и само да докажат, че обичат евро-атлантическите ценности, каквото и да означава това."
Каква е връзката на казуса с мюсюлманите не разбирам. Или както днес е най-лесно и удобно всеки проблем да се свърже и прехвърли върху тях, за да се измият най-лесно ръцете и да може да спим спокойно. Наистина не схванах. Само да вмъкна, явно не си запознат, но в религията ни отношението към родителите е уникално, камо ли да бъдат номерирани 1 и 2.
Бъди жив и здрав, и нека все пак не се поддаваме на думите на онези, които целят да всяват ненавист и омраза към различните духовни общности.
Спокойна вечер, друже!
цитирай
6. merlin68 - НЕ ЗАПАДНА ИЗВРАТЕНОСТ А ВОЙНА ...
15.02.2019 23:50
germantiger написа:
НЕ ЗАПАДНА ИЗВРАТЕНОСТ

А ВОЙНА ПЪРВО СРЕЩУ ЗАПАДА

именно западните народи са първите жертви, не "вие" на изток

именно срещу западните народи се води борба и "вие" от изток със своята миграция също ги ликвидриате не само демографски, но и културно


Кой бре тигре води тая война срещу Запада? Путин ли:)
цитирай
7. zaw12929 - ТОЧНО: грозно и тъжно, смъртоносно ...
16.02.2019 08:51
ТОЧНО: грозно и тъжно, смъртоносно и антирепубликанско, безполезно и объркано
цитирай
8. natali60 - идиотски закон,
16.02.2019 08:54
Защото ако училището не ме смята за баща, защо да му поверявам детето си?
цитирай
9. tota - По този начин се нарушават не само естествените закони,
16.02.2019 12:02
но и равновесието при формирането на личността. Едно е да си пораснал с двама родители - майка и баща, друго е само с единия, трето е - без тях. Примерът е в основата!! Когато него го няма, какво остава? Това, което им е потребно!!! Хора без ценностна система ...
цитирай
10. germantiger - мерло
16.02.2019 13:43
не бе п. мърлява - ония които ти направиха революцията в русията, ония джугавшилите - на джуда блудните синове
цитирай
11. lexparsy - Ивода е прост...
16.02.2019 14:13
Не само този закон, но и всички Демонократични, вече дефинират нормалните хора като Престъпници, ако продължават да се придържат към естествените Човешки ценности. Това означава само едно... Като Държавност и като Хора сме изгубили суверенитета си.
И трябва Просто да запитаме управниците "Имаме ли Валидна Конституция Българска?"... и ако ДА... значи Те са не само Незаконни Управници, но и Престъпници прекрачили прага на всички смъртни грехове... Да си знаят само!

Което означава от самосебе си че НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ СЪС ЗАКОНИТЕ ИМ!
Просто и ясно!
цитирай
12. mt46 - Донякъде е така. Но разширяването на правата им не е наложително...
16.02.2019 21:31
merlin68 написа:
"Не виждам защо хомосексуалните двойки родители да ми забраняват да се наричам баща."
Щом е допуснато хомосексуалната двойка да бъдат родители, то естествено е да няма вече бащи и майки, от първото логически следва второто.

цитирай
13. mt46 - Натам вървят нещата, за жалост...
16.02.2019 21:33
kvg55 написа:
Човечеството престъпва естествените граници и ще бъде наказано.

цитирай
14. mt46 - А защо не назоваваш пряко основните виновници?
16.02.2019 21:42
germantiger написа:
НЕ ЗАПАДНА ИЗВРАТЕНОСТ

А ВОЙНА ПЪРВО СРЕЩУ ЗАПАДА

именно западните народи са първите жертви, не "вие" на изток

именно срещу западните народи се води борба и "вие" от изток със своята миграция също ги ликвидриате не само демографски, но и културно


Защото САЩ ви водят за носа и вие им се подчинявате! Защото западните политически елити водят политика срещу своите народи!...
цитирай
15. mt46 - Благодаря ти!
16.02.2019 21:51
ikra написа:
Наистина е оскърбително РОДИТЕЛ 1 и РОДИТЕЛ 2...
Всички ние имаме родители - баща и майка, след което и самите ние сме родители и желаем така да бъдем наричани и не с номерация. Поздрави за прекрасния подбор на постинга и разбира се превода, който е направен!
---------------------------------------------
Само едно не успях да разбера, касаещо коментара ти:
"В България обаче има милиони гумени глави, които се радват на всичко наложено от Мюсюлмано-Джендърското съюзче и с радост ще приемат да са родител 1 , 2 3 или 4, само и само да докажат, че обичат евро-атлантическите ценности, каквото и да означава това."
Каква е връзката на казуса с мюсюлманите не разбирам. Или както днес е най-лесно и удобно всеки проблем да се свърже и прехвърли върху тях, за да се измият най-лесно ръцете и да може да спим спокойно. Наистина не схванах. Само да вмъкна, явно не си запознат, но в религията ни отношението към родителите е уникално, камо ли да бъдат номерирани 1 и 2.
Бъди жив и здрав, и нека все пак не се поддаваме на думите на онези, които целят да всяват ненавист и омраза към различните духовни общности.
Спокойна вечер, друже!

В коментар 1 цитирам трите последни коментара под текста в "Гласове"... Може би коментаторът има предвид отвореността на Запада към исляма /което няма пряка връзка с темата/...
Лека вечер!
цитирай
16. morskipesni - Забелязах това-онова (в коментарите) и реагирам.
17.02.2019 16:34
Българите които (като мен) са от дълго време в чужбина, НЯМАТ СТРАХ да изявяват активната си позиция срещу всякакъв вид новоизвращения и ПЕЧЕЛЯТ ОДОБРЕНИЕ сред кореняците, които са наплашени от твърде много "демокрация". Естеството на работата ми е такова, че теоретиюно при мен могат да идват и мюсюлмани. Много скоро, последните ПО НЕФОРМАЛЕН ПЪТ разбраха че ще получат услугата САМО ако са облечени като европейци, без демостративните за тая сатанинска "религия" символи. Колегите ми немци се шашнаха.
цитирай
17. vania23 - Страшно е това, което се случва.
18.02.2019 11:49
Логично е да не е случайно. Европа съвсем скоро ще бъде с подменено население.
Ориана Фалачи. Съвсем наскоро прочетох три книги от нея.
Интересно е прочетеното от нейните книги да се обвърже със случващото се сега. Не вярвам да е била единствено заблудена.
цитирай
18. mt46 - ...
20.02.2019 19:58
Благодаря за мненията ви!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19163182
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031